Ett annat tips är att göra såsen på mjölk och bara ha i lite grädde för att få den lite tjockare/kunna reda den om det skulle behövas. Grädde är dyrare att köpa och går åt snabbare, på så vis sparar du pengar och kan göra fler såser innan du måste köpa ny mjölk/grädde. Dessutom blir det minst lika gott!
Du behöver: (2 pers)
- 1 laxfilé
- Smör att steka i
- Potatis 5-6 st
- Mjölk
- Grädde
- Citronpeppar
- Vitpeppar
- Hönsbuljong
- Sweet chili
- Persillade
Gör såhär:
- Koka potatisen, ett tips är att dela ner de i bitar så går det snabbare att tillaga.
- Stek laxen i smör och krydda den med citronpeppar, hacka ner det med tiden det steks så att det blir så små bitar som möjligt. ("mosa"/hacka)
- När laxen är färdigstekt och nerhackad så tillsätt mjölk samt lite grädde för att få den lite tjockare.
- I med en klick sweet chili och en bit hönsbuljong. Börja med en halv och lägg i resten sen om det behövs, så att det inte blir för salt.
- Krydda med vitpeppar och persillade. (ev. mer citronpeppar om så behövs!)
- Servera med en god sallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥