torsdag 7 mars 2013

Potatisrosor och panerad kyckling!

Igår var systra min här på kvällen, det blev potatisrosor, panerad kyckling, sås och vitlöksbröd till kvällsmat. Till efterrätt blev det mango-fromage! (finns att köpa på maxi, man blandar påsens innehåll med mjölk och låter det sedan stå i kylen - smidigt och lätt)

Du behöver:
- Potatisrosor (Beskrivning på hur ni gör dessa finns HÄR)
- Kyckling
- Ägg
- Ströbröd
- Salt
- Persillade
- Grillkrydda
- Vitpeppar
- Grädde
- Soya
- Hönsbuljong
- Grönsaker om man vill ha det. Jag valde broccoli!
Gör såhär:
- Gör potatisrosorna, in i ugnen i ca 40-50 minuter på 150-200 grader. Pensla med olja eller smör emellanåt så att de inte blir torra och allt för knapriga. Håll ett öga på dom under tiden emellanåt och känn om de är klara.
- Dela ner kycklingen i tunna bitar.
- Blanda ströbröd, grillkrydda, persillade och vitpeppar i en skål.
- Blanda ett ägg i en annan skål.
- Doppa ner kycklingen i ägget, sedan i ströbröd/krydd-blandningen. Lägg de sedan på en tallrik bredvid och gör samma sak med alla bitar.
- Stek kycklingen när potatisen nästan är klar.
- När all kyckling är färdig, lägg de på ett fat med folie runt så att de håller värmen. Häll sedan i grädde i stekpannan för att påbörja såsen. (gott att göra sås på det som blir kvar från köttet/kycklingen man har stekt)
- Krydda såsen med grillkrydda, hönsbuljong, vitpeppar och salt. I med maizena om det behövs. Häll i lite soya för att få färg på såsen. (kan uteslutas)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥