torsdag 21 mars 2013

Chokladkaka!

Bakade en lite annorlunda chokladkaka i helgen. Bakade ihop två olika kakor - en botten från en kaka och en annan "sega chokladrutor". Detta gjorde jag för att få två olika typer i en och samma, alltså en botten och en annan sort över. Lite roligare än att göra en enkel kladdkaka, finns det något tråkigare? (jag gjorde halva receptet/en under. Blev en lagom form!)
Du behöver:
- Smör
- Ströbröd
BOTTEN
- 300 g mandelmassa
- 3 ägg
- 2 msk kakao
ÖVERSTA DELEN/CHOKLADKAKAN
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Riv mandelmassan med rivgärn, blanda sedan i ett ägg i taget och sedan kakaon. Ställ åt sidan!
- Blanda smör, ägg och socker i en annan bunke. Vispa med elvisp!
- Blanda ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Ställ sedan åt sidan!
- Smöra och bröa en form, häll sedan ner mandelmassa-bottnen i formen och in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll på den, den måste få en yta så att allt inte smälter ihop när man häller i den andra smeten.
- När den är klar i ugnen - sänk till 150 grader, häll på andra smeten på kakan och in igen i ca 20 minuter. Samma sak här, håll koll under tiden så att den blir lagom färdig.
(blir ju lite knasigt med tiderna egentligen eftersom att botten ska vara inne i 25 minuter på 175 grader och den andra kakan på 150 grader i 35 minuter. Man får prova sig fram!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥