torsdag 1 november 2012

Vaniljhjärtan

Igår bakade vi vaniljhjärtan. Det är ju så gott, men smakar tyvärr väldigt annorlunda jämfört med köpta. Nästa gång ska jag inte smälta smöret, ha lite vaniljsocker i själva degen samt använda vanilj-stång för att få betydligt mer vaniljsmak. (Hade ändå mellan 2-3 matskedar och man ska ha 2 teskedar...)
Du behöver: 
- 4dl mjöl
- 1 dl potatismjöl
- 3/4 - 1dl socker
- 200g smör/margarin (TIPS, smält inte! Blanda ihop med elvisp)
VANILJKRÄM
- 1,5dl grädde
- 1 äggula
- 2tsk socker
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker (TIPS, använd vanilj-stång eller väldigt mycket vaniljsocker. Blir inte mycket smak!)
Gör såhär: 
- Blanda alla mjöler och socker, finfördela sedan matfettet till en smidig deg. (Använd elvisp och undvik att smälta smöret. Låt det istället bli rumstempererat)
- Ställ in degen i kylen och låt den stå där en stund
- Gör vaniljkrämen i en gryta. Blanda grädde, äggula, socker och potatismjöl till en kräm med bra konsistens. Låt sedan krämen kylas en stund och smaksätt sedan med vaniljsocker/vanilj-stång.
- Klä formarna med degen längs kanterna, häll sedan en klick vaniljkräm i mitten och gör ett lock som täcker. 
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter på 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥