måndag 29 april 2013

Scones med choklad

Som jag nämnde tidigare idag så bakade jag scones imorse. Halva degen vanlig och andra halvan med hackad choklad. (råkade välja choklad med hasselnötter i, men det funkade bra det med!)
Du behöver:
- 2 dl mjölk
- 75 g smör
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- Choklad (jag tog 3 rader (3*4 bitar) och hackade ner i små bitar.
(- 1-2 tsk vaniljsocker) detta lägger jag alltid till, även lite extra salt. Gillar när de smakar salt och vanilj, extra gott! Men absolut inte för mycket salt. Lagom är bäst! Tips är att smaka på degen innan du gräddar dom i ugnen så att det blir lagom.

Gör såhär:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Arbeta ihop smöret med de torra ingredienserna. Ett tips är att mikra det LITE, så att det blir mjukt men inte smält. Blev helt perfekt att arbeta med då! (knåda med händerna)
- Tillsätt mjölken och ev. lite mer mjöl för att få det till en hanterbar deg som inte kletar för mycket. Knåda ut på bänk/bakbord med lite mjöl.
- Dela degen i två eller ta hela beroende på om du vill ha vanliga & med choklad eller alla med choklad. Om du väljer alla så öka chokladen till det dubbla.
- Hacka ner chokladen och sedan i med det i degen, knåda ihop det!
- Lägg degen i bakformar eller i en enda kaka på en plåt, väl själv. Jag valde att göra portioner och hade en bakform. Blir då som muffins som man sedan delar på mitten!
- Nagga!
- Servera med smör, ost, skinka, sylt/marmelad osv... ta vad du gillar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥