tisdag 19 mars 2013

Potatismos och fläskfilé gratäng!

Här kommer en favorit i repris som vi lagade i helgen, så himla gott så jag smäller av! Har ni inte ätit detta så try it säger jag bara. :)

Du behöver:
- Smör
- Bacon
- Fläskfilé
- Potatis (+ allt till att göra potatismos, alla gör vi olika - jag brukar ha mjölk, aromat, vitpeppar, ibland lite smör osv.)
- Salt
- Peppar
- Allt till en brun sås - vi alla gör olika, gör en som du gillar!
Gör såhär:
- Koka upp potatisen och gör potatismoset så fort det är klart!
- Stek bacon och lägg sedan på ett papper för att få bort så mycket av allt fettet som blir efter stekpannan. Lägg sedan allt bacon i potatismoset!
- Stek fläskfilén och krydda med salt och peppar. Inte för mycket svartpeppar om du väljer att ha det.
- Lägg fläskfilén i botten av en form, lägg sedan potatismoset längs kanterna över köttet med ett hål i mitten, där i och över potatismoset häller du sedan såsen.
- In i ugnen på 200 grader i ungefär 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥