fredag 15 februari 2013

Mat-tips!

Orkar du inte laga något avancerat på kvällen eller kanske behöver en snabb och god matlåda till jobbet? Här är ett väldigt gott och enkelt mat-tips på något som de flesta gillar tack vare att man själv väljer vad man vill ha i. Tacos i pitabröd! Hur gott? Det går snabbt att tillaga, du tar vad du gillar och har hemma och äter de kalla dagen efter eller på jobbet. Supergott verkligen!

Du behöver: (Till de jag gjorde, väl själv vad du gillar att ha i)
- Pitabröd
- Köttfärs
- Taco-krydda
- Smör
- Gräddfil
- Tortilla-dipp
- Gurka
- Majs
- Sallad
- Riven ost

Gör såhär:
- Stek köttfärsen i lite smör.
- När allt har stekts färdigt häller du på lite vatten som det får stå och koka i. (Inte alls för mycket!) Häll även i en kryddpåse (olika mycket beroende på hur mycket köttfärs såklart!) med taco-krydda.
- Tortilla-dipp: Ta så mycket gräddfil du vill ha, ett tips är att blanda den innan du häller upp, så att den är krämig och inte för vattnig. Häll sedan i tortilla-dippen och blanda. Riktigt god taco-sås!
- Hacka gurka, sallad och ev. andra grönsaker du vill ha i.
- Sätt i de frysta pitabröden i brödrosten och snurra lite på dom emellanåt så att de blir jämnt varma och inte brända.
- För godast resultat - lägg i alla delar av det du vill ha i, i en skål. Blanda och häll sedan i pitabrödet. Då får du ett jämnt och godare innehåll istället för vissa tuggor bara köttfärs osv. :)

Tips: Tortilla-dippen finns att köpa på maxi, finns vid dressingar osv. Brukar enligt mamma vara svår att få tag på ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥