Du behöver:
- Potatis
- Purjolök
- Morötter
- Paprika
- Lök
- Sparris
- Smör
- Kyckling
- BBQ
- Sweet chili
- Five peppers
- Vitpeppar
Gör såhär:
- Skala potatisen och morötterna. Dela i skivor och stavar och lägg i skålar.
- Hacka lök, purjolök och dela ner paprikan.
- Dela kycklingen i smala bitar och trä på spetten. Klipp av de så att de får plats i formen.
- Krydda kycklingen med BBQ, sweet chili, vitpeppar och five peppers.
- Gosa in det med fingrarna så att alla kycklingspett får kryddor.
- Häll lite vatten på så har det något att koka i inne i ugnen.
- Ställ in i ugnen på 175-200* och låt stå minst 30-40 minuter. (osäker, håll ett öga och se om de är färdiga emellanåt)
- Jag bakade hemmagjort bröd under tiden också, se till att börja med det i tid om du ska göra det. Mitt bröd jäser i 15 minuter så jag började med det och gjorde klart det på slutet då det bara ska vara inne i ugnen i 12 min.
- Koka potatisen ett par minuter så att den blir lite lite mjuk.
- Stek potatisen med vitpeppar, salt och purjolök i en stekpanna.
- Koka broccoli och stek till paprikan lite lätt. Stek sedan sparrisen precis innan servering, glöm inte salta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥