söndag 13 januari 2013

Kyckling och rotfruktswok

Ikväll testade jag som tidigare nämnt en ny och nyttig maträtt med kyckling och rotfrukter. Det blev gott och är lätt att tillaga! Receptet är från matklubben.se (HÄR) Glöm inte att man måste vara medlem för att se alla mått. (Jag gjorde 2 kycklingfiléer och minskade det mesta i receptet. Hade inte heller alla rätta rotfrukter)
Du behöver:
- 3-4 kycklingfiléer, ca 400 g
- 3 morötter
- 2 palsternackor
- 1 bit rotselleri
- 1 purjolök
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 ½ tsk ingefära
- 2 tsk honung
- 2 msk persilja
- 2 dl matyoghurt
Gör såhär:
- Skär kycklingen i strimlor och skala rotfrukterna och skär de och purjolöken i långa bitar. 
- Stek kycklingen i smör i en stekpanna, jag saltade och kryddade med lite vitpeppar och persillade så att kycklingen får smak. (hade inte persilja)
- Ta upp kycklingen när den är klar och lägg den i en skål bredvid. I med rotfrukterna och stek ca 10 minuter. Lägg i purjolöken på slutet. Ett tips är att hälla över lite vatten emellanåt, tyckte inte grönsakerna blev så mjuka annars. 
- Häll sedan i kycklingen igen och krydda med honung, salt, persilja och ingefära. 
- Servera med en klick matyoghurt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥