Tryffel - Grundrecept. ca 40 st!
(mina bilder visar ett halvt recept då jag inte hade tillräckligt med choklad hemma idag.)
Du behöver:
- 1 dl grädde
- 1 msk honung (flytande)
- 200 g choklad, av valfri kakaohalt. (jag valde ljus blockchoklad då det var det enda jag hade hemma)
- 30 g smör
- Kakao (till att rulla in de i när de är ett steg ifrån klara)
Gör såhär:
- Finhacka chokladen.
- Värm grädde och honung i en kastrull. Lägg sedan i chokladen tillsammans med smöret och låt det smälta tillsammans med grädden.
- Häll upp i en skål/burk och låt det svalna. Tips! Ställ in det i kylen en stund (jag hade mitt inne i över 1,5h.) så att det blir hårt och lättast att jobba med.
- Ta en klick på en tesked och forma sedan till kulor med händerna och rulla i antingen kakao eller florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥