Julbak blev det idag, receptet är lånat härifrån!
Du behöver:
- 200g mörk choklad
- 200g mjölkchoklad
- 25g smör
- 397g sötad kondenserad mjölk (= 1 burk)
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl minimarshmallows (om ni använder stora så klipp ner de i 1/4 storlek)
- 2.5 dl jordnötter, helst osaltade, rostade. (bytte ut de mot cashewnötter)
Gör såhär:
- Klä en mindre form (20*25cm) med aluminium folie (jag valde en större form för att jag vill ha tunnare/mindre bitar)
- Bryt chokladen i bitar, smält över vattenbad tillsammans med kondenserad mjölk och smör. Tips! Hacka ner chokladen i mindre bitar så smälter det mycket smidigare!
- Rör då och då tills allt smällt samman till en slät smet. Låt svalna något, blanda i vaniljsocker.
- Blanda sist i nötterna och marshmallowsen, men blanda inte för mycket för då kan marshmallowsen smälta.
- Häll i smeten i den klädda formen, kyl sedan i minst 4 timmar. Skär sedan i rutor och förvara de därefter i kylen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥