söndag 21 oktober 2012

kvällsbakning

Av de få ingredienser som fanns hemma blev de det gamla vanliga - negerbollar/chokladbollar. (eller smet i formar) De står för tillfället i frysen en stund då kaffet gör de så himla kletigt, så de är nog goda och färdiga lagom till Beck som börjar om 40 minuter! :)
Du behöver: 
- 100g margarin (tips! använd gärna rumstempererat margarin och knåda med händerna om du vill ha bollar)
- 1dl socker
- 3dl havregryn (mer efter hand om det blir kladdigt)
- 2 msk kakao
- 1tsk vaniljsocker
- 2 msk kokt, starkt kaffe. (har man starkare kaffe så får de mer kaffesmak, vilket personligen är en favorit!)
Gör såhär:
- Blanda margarin och socker i en bunke
- Häll i havregryn, kakao och vaniljsocker
- Blanda ihop till en smet och tillsätt sedan kaffet. Blir det väldigt kladdigt så tillsätt lite mer havregryn.
- Rulla till bollar och sedan i kokos/pärlsocker. (Jag valde att lägga de i efterrättsformar och la på lite florsocker då vi inte hade varken kokos eller pärlsocker.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥