Pasta med skinksås.
Du behöver:
- Skinka (valfri, jag valde rökt emilskinka)
- Mjölk
- Grädde
- Maizena
- Sweet chili
- Salt
- Vitpeppar
- Hönsbuljong
- Tomat
Gör såhär:
1. Koka pasta
2. Stek skinkan
3. Mosa tomaterna med gaffel så att det inte är skal med i såsen. (alltså det mosade ska användas och skalen slängas)
4. Häll i hönsbuljong och sweet chili. Beroende på hur många portioner/hur mycket sås så får du dela ner buljongen, annars blir det för salt. Jag tog ca 1/2.
5. Häll i mjölk, grädde, vitpeppar. Jag tog även lite persilja för att experimentera lite. Gott blev det!
6. Låt såsen koka upp och häll i maizena efter vad som behövs. Servera sedan med pasta och någon grönsak!
Ett liknande recept finns även här, det är utan tomat om man inte skulle gilla det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥