fredag 10 maj 2013

Ciabatta - vitlöksbröd med aioli

Tänkte ge er receptet på det absolut godaste och lyxigaste sättet att göra vitlöksbröd på. Till detta även en enkel och god aioli gjord av mig, att ha som dipp till. Supergott!

Till själva vitlöksbröden behöver du ciabatta, dessa delar du först på mitten och lägger på smöret, sedan in i ugnen på ca 200* i ett par minuter (passa dom) och dela de sedan på snedden så att varje bröd blir två mindre bitar. till resten av delarna - läs vidare nedanför.
VITLÖKSSMÖR
Du behöver:
- Bordsmargarin
- Flytande margarin
- Färsk vitlök
- Vitlökspulver
- Persillade
Gör såhär:
- Blanda bordsmargarin och flytande margarin i en skål, se till att det blir en jämn smet.
- Hacka/pressa ner vitlöksklyftan/orna (beroende på hur mycket du ska ha).
- Krydda med vitlökspulver och persillade.
AIOLI - VITLÖKSSÅS
Du behöver:
- Créme fraiche
- Majonäs
- Vitlökspulver (kan ha färsk vitlök också, utöver vitlökspulver!)
- Lite persillade
Gör såhär:
- Blanda créme fraiche och en klick majonäs.
- Krydda med vitlökspulver och persillade, färsk vitlök om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥