Du behöver:
- Smör
- Sparris (kan uteslutas men god dekoration)
- Paprika (röd)
- Chilipeppar (grönsak, ej krydda)
- Grädde
- Sweet chili
- Hönsbuljong
- Persillade
- Vitpeppar
- Salt (flingsalt valde jag)
- Paprikapulver
- vitlök
Gör såhär:
- Skär bort översta delen av paprikan så att du får bort kärnorna, skär sedan bort ett par bitar till att ha på soppan när den är klar och dela ner resten i små bitar. Mixa sedan paprikan i en ganska hög skål/kanna.
- Stek sedan tillsammans med hönsbuljong, jag tog en halv men en hel hade också funkat för salt-smakens skull.
- I med grädde (hur mycket beroende på hur många portioner, jag gjorde 2 och tog kanske 4-5dl) Häll i en klick sweet chili och krydda med persillade, vitpeppar, salt och paprikapulver.
- Hacka ner ca en halv röd chilipeppar i små bitar, samt en liten vitlök.
- Krydda mer av allt och smaka dig fram till rätta smaken.
- Stek sparris och dela ner på mitten som du sedan dekorerar med på toppen tillsammans med två paprikabitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥