Du behöver:
- 4 dl fingervarmt vatten (37*C)
- 4 msk olja (valde olivolja)
- 1 tsk salt
- 50 g jäst
- 8-10 dl vetemjöl
- vallmofrön
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250*C.
- Häll fingervarmt vatten (Tips! Använd en termometer under rinnande vatten så ser du när det är rätt temperatur), olja och salt i en bunke. Smula ner jästen och tillsätt sedan 8 dl mjöl.
- Arbeta degen med träsked och tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska släppa bunken när du är klar.
- Låt degen jäsa under en handduk i 15 minuter.
- Smörj en plåt och knåda ut degen på bakbord tills den går att forma bra till limpor. Dela degen i två och lägg på plåten.
- Pensla med ägg och strö på vallmofrön. (Jag hade inga hemma så valde skalade solrosfrön. Dock glömde jag ägg och tog smör så de ramlade av..)
- Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-15 minuter tills brödet får en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥