måndag 3 december 2012

Recept på gårdagens pasta-sås!

Jag fick en fråga om att lägga upp receptet på gårdagens mat, pasta med skink- och champinjonsås! Självklart ska ni få receptet på den, förenklade allt med bilder i steg-för-steg idag! Som vanligt skriver jag dock inga mått - jag går alltid på känslan så gör det du med och smaka av emellanåt för att få smaken du vill ha.
Du behöver:
- Ketchup
- Grädde
- Flytande margarin
- Lök
- Champinjoner (vi valde hela)
- Hönsbuljong
- Krossade tomater
- Salt, vitpeppar
- Skinka (Vi valde både vanlig rökt och strimlad, välj själv!)
Gör såhär:
1. Koka upp pasta.
2. Hacka löken och stek i margarin.
3. Dela ner skinkan och champinjonerna i bitar och stek sedan tillsammans med löken.
4. Krydda med hönsbuljong, salt och vitpeppar. (Brukar ofta även ha aromat i, ger god smak men se till att det inte blir för salt efter buljongen)
5. För att få sås - häll i grädde och krossade tomater. Det är de två delarna som gör själva såsen, häll sedan även i ketchup. (Man kan även ha i vanliga tomater, men igår struntade vi i det)
6. Smaka hela tiden, känn av om du behöver mer av något eller om det är något som saknas. Man kan ha i precis vad man tycker om, kanske en annan sorts lök också, fler olika sorters skinka, andra kryddor... Det är du som väljer hur det ska smaka! :)
Lycka till och smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥