fredag 14 december 2012

Kvällens goda middag!

Ikväll blev det potatisgratäng och fläskfilé i brun sås, och såklart ett gott glas vitt till! Smaskens!
POTATISGRATÄNG
Du behöver:
- Potatis
- Lök
- Grädde
- Vitpeppar
- Vitlökssalt (eller vitlökspulver + salt)
Gör såhär:
- Hacka ner löken i små bitar.
- Dela potatisen i tunna skivor.
- Ta ett lager med potatis och krydda med vitlökssalt, vitpeppar och lök. Häll sedan på grädde och varva på detta sättet tills formen är full. TIPS: Snåla inte med grädde (men heller inte för mycket) då kan det bli torrt i ugnen!

FLÄSKFILÉ I BRUN SÅS
Du behöver:
- Fläskfilé (1/2 till två personer räcker mer än väl!)
- Lök
- Grädde
- Smör
- Vitpeppar
- Vitlökssalt
- Aromat
- Hönsbuljong
- Sweet chili
- Soya
Gör såhär:
- Dela ner fläskfilén i bitar och stek i smör och lök.
- Häll i en hönsbuljongtärning och krydda med vitpeppar, vitlökssalt och aromat.
- Häll i grädde, en klick sweet chili och till sist lite soya för att få rätta färgen på såsen.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥