fredag 19 oktober 2012

Ananaspaj - recept & bilder

Som jag lovade igår så kommer receptet på ananaspajen som jag bakade igår. Har inte smakat den än utan det blir först ikväll. (man kanske hade varit smart om man hade gjort en extra så att den verkligen är god)
Receptet tog jag från "Halv åtta hos mig" och finns länkat här! Till dessa efterrätterna köpte vi även nya formar som blir perfekta till sådant i framtiden då man ska göra efterrätter eller gratänger. Fina! (bild 1)
Du behöver: 
Pajdeg
- 150g smör, smält
- 3dl vetemjöl
- 1dl socker
- 1tsk bakpulver
Fyllning
- 2dl crème fraiche
- 1.5dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 450g krossad ananas (jag missade att det fanns färdigkrossad så jag "mosade/krossade" med händerna)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och tryck ut den i fyra små portionsformar, låt den stelna i kylskåpet i ca 15 minuter.
2. Lägg ananasen i ett durkslag och rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg.
3. Rör till sist i den väl avrunna ananasen.
4. Häll fyllningen i portionsformarna och grädda i ca 12-15 minuter.
5. Servera gärna med vaniljvisp och en halv färsk ananasskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥