tisdag 21 maj 2013

Tips - mat i sommar

Tänkte passa på att ge er ett smidigt tips på lunch att ta med nu när det börjar bli varmt och soligt ute och strand-besöken osv närmar sig med storsteg. Ska man spendera en dag nere på stranden så bör man ha med sig mat, vilket inte alltid kan vara så lätt att komma på vad man ska fixa ihop. Kanske det ofta blir enkla mackor? Bortsett från att göra en god sallad att ta med, med kyckling eller liknande i så har jag ett tips här.

Det går hyfsat snabbt att fixa ihop, går att äta både kallt och varmt och du väljer själv vad du är sugen på. Nämligen pitabröd med valfri fyllning! Hur gott är inte det?
Du behöver: (till de jag gjorde)
- Pitabröd (+ brödrost)
- Kyckling / eller köttfärs med taco-smak, vilket är en favorit hos mig.
- Grillkrydda
- Sallad
- Majs
- Gurka
- Fetaost
- Mangoraja (dressing)
Gör såhär:
- Stek kycklingen (eller köttfärsen) i en stekpanna och krydda med grillkrydda (taco-mix om du väljer köttfärs)
- Sätt ner pitabröden i brödrosten och snurra på dom emellanåt så att de blir jämnt "grillade/varma".
- Hacka sallad, gurka och dela ner fetaost i små bitar.
- Blanda allt du vill ha i ditt pitabröd i en skål, även dressingen. Blanda noga, så att du får alla tillbehör jämnt fördelade i brödet.
- Skär av en kant högst upp på brödet och häll sedan i din fyllning.
- Packa in de i folie och en plastpåse och ha en kylklamp intill, sedan är de redo att följa med till stranden.

Supergott, enkelt och lätt att äta på stranden och i utemiljöer. + att mat är ju extra gott utomhus, håller ni inte med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥