När jag handlar köttfärs så fryser jag alltid in allt för att det inte ska bli dåligt, om man nu inte ska använda köttfärs till kvällen samma dag - då låter jag en bit ligga i kylen såklart! Jag delar ner köttfärsen i förpackningen i mindre bitar, så mycket som jag anser att vi äter till en måltid (+ matlådor). Jag använder ganska lite köttfärs om jag gör tex köttfärssås, därför lägger jag ganska lite i varje påse.
Jag använder mig då av fryspåsar och lägger en lagom mängd i varje, plattar sedan till det så mycket jag kan för att få en så tunn bit köttfärs som möjligt. Varför? Jo, för att slippa lägga så mycket tid på att tina upp det när det väl ska användas. Det går så mycket fortare att tina köttfärsen i vatten i vasken när man ska ha den, tar bara någon minut!
Så tips till er som inte gör såhär, ni som kanske har hela förpackningen eller lägger det i klumpar. Platta till det så sparar du massor med tid när du ska tillaga köttfärsen! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥