onsdag 8 maj 2013

Den perfekta hemmagjorda vaniljlatten

Som jag skrev innan, "favorit i repris" så tänkte jag åter igen tipsa om hur du får till den perfekta vaniljlatten. När man ska lära sig att göra det hemma så tar det lite tid innan man lär sig hur mycket av varje del man ska ha för att det ska bli gott och nu har jag hållit på med detta väldigt länge så jag tänkte därför ge er lite tips och hjälp på vägen. Det är ju så himla gott och faktum är att numera tycker jag att det är godare hemma än ute på fik. Väldigt olika smaker!
Du behöver:
- Kaffe
- Mjölk
- Vanilj syrup (finns att köpa på maxi, kostar 30:- och räcker i flera månader!)
- Socker
- Två muggar
- Visp
- Sked
Gör såhär:
- Ta en mugg, mina är ganska stora och rymmer ca 3dl + lite mer.
- Ta 1,5 tsk vaniljsyrup i bottnen.
- Ca 1 dl kaffe.
- 2 tsk socker.
- 1,5 dl mjölk. Värm mjölken strax under 1 minut i mikron, den ska bli varm men inte få något skinn på ytan.
- Skumma mjölken med en mjölkskummare (finns för ca 10:- på ikea och runt 50:- nästan överallt) Har du ingen så kan du även värma mjölken på spisen och vispa hela tiden för att få skummet.
- Obs! Vispa inte för mycket, det ska inte bara vara skum - mest på ytan så vispa lagom mycket!
- Blanda mjölken och skummet lite med en sked och häll sedan i det i kaffe-blandningen.
- Blanda med sked så att smakerna går ihop med varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥