fredag 19 april 2013

Potatis med laxsås!

Härom dagen gjorde jag en himla god laxsås och körde på potatis-bitar och sallad till. Enkelt, går snabbt att laga och såklart - det är gott! Två ekonomiska tips vad det gäller matlagning är att göra såser att ha kött/fisk i. På så vis behöver man inte lika mycket av ex. laxen. Till två personer räcker det gott och väl med en laxbit om den ligger i en sås! Har man däremot bara laxfilé, potatis och sås så måste man ha en laxbit/person för att bli mätt!
Ett annat tips är att göra såsen på mjölk och bara ha i lite grädde för att få den lite tjockare/kunna reda den om det skulle behövas. Grädde är dyrare att köpa och går åt snabbare, på så vis sparar du pengar och kan göra fler såser innan du måste köpa ny mjölk/grädde. Dessutom blir det minst lika gott!

Du behöver: (2 pers)
- 1 laxfilé
- Smör att steka i
- Potatis 5-6 st
- Mjölk
- Grädde
- Citronpeppar
- Vitpeppar
- Hönsbuljong
- Sweet chili
- Persillade
Gör såhär:
- Koka potatisen, ett tips är att dela ner de i bitar så går det snabbare att tillaga.
- Stek laxen i smör och krydda den med citronpeppar, hacka ner det med tiden det steks så att det blir så små bitar som möjligt. ("mosa"/hacka)
- När laxen är färdigstekt och nerhackad så tillsätt mjölk samt lite grädde för att få den lite tjockare.
- I med en klick sweet chili och en bit hönsbuljong. Börja med en halv och lägg i resten sen om det behövs, så att det inte blir för salt.
- Krydda med vitpeppar och persillade. (ev. mer citronpeppar om så behövs!)
- Servera med en god sallad till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥