Potatisrosorna har jag visat er innan, det är inte mer avancerat än såhär:
- Använd en mjuk potatissort, skala och skölj av. Skär i så tunna skivor du bara kan för att kunna forma de och skölj inte av skivorna utan lägg de i en skål.
- Krydda med vitpeppar, svartpeppar och vitlökssalt över potatisen. Blanda sedan ihop de med händerna så att alla skivor får kryddor på sig - detta gör att det blir mer smak på rosorna när de är klara. Det är dessutom lättast att använda vitlökskrydda och inte vanlig vitlök - då hamnar de i bitar och inte överallt som man gärna vill ha de.
- Använd dig av en muffinsform - hård, så att du kan klä den med potatisskivor. Lägg de lite omlott så att det bildar blad, klä ända in till mitten och tryck dit små bitar i mitten så att det inte blir ett hål.
- In i ugnen i ca 45 minuter på 175*C.
- Tips! Ta ut potatisen emellanåt och pensla på lite smör eller olja, annars kan de bli väldigt torra.
Köttfärsbiffar med svamp!
Du behöver:
- Köttfärs
- Champinjoner
- Lök
- Röd chilipeppar
- Ägg
- Ströbröd
- Paprikapulver
- Vitpeppar
- Aromat
- Sweet chili
Gör såhär:
- Hacka ner champinjonerna i små bitar. Ner i köttfärsen och krydda med paprikapulver, aromat och vitpeppar.
- Hacka ner en liten bit lök i små bitar och ta ca 5 skivor av röd chilipeppar. Hacka ner i små bitar den med och ner i köttfärsen tillsammans med en klick sweet chili.
- Blanda ihop allt samman med ett ägg och ströbröd så att de håller ihop. (detta glömde jag som vanligt..)
- Gör lagom stora biffar av det hela, och innan du steker allt så stek en liten mini-biff för att se så att smakerna stämmer, annars får du blanda ihop allt och krydda mer av något.
- Stek tills de har fått fin färg! (stekte även min sparris samtidigt)
SÅS
- När du har tagit bort biffarna och sparrisen så häller du i grädde i stekpannan, krydda med paprikapulver, vitpeppar, en halv hönsbuljong, five peppers och sweet chili. Ha i lite maizena så att den blir lite tjockare.
Kan säga att biffarna blev supergoda, de kommer jag definitivt att göra om igen! Detsamma med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥