Detta brödet är ett italienskt matbröd, enkelt att göra men tar sin lilla tid pga jäsningen. Receptet kommer från
matklubben.se men är man inte medlem så kan man inte se måtten, så till er som inte är det - här har ni hela receptet.
HÄR kommer ni till matklubben! Även detta receptet gjorde jag halva på, och det blev en riktigt stor limpa! Perfekt för en vecka framåt. Jag måste säga att det ser riktigt fint ut för att vara första gången jag bakar bröd med, eller vad säger ni? ;)
Du behöver: (2-4 personer)
- 6 dl vatten
- ½ paket jäst (25 g)
- 2 tsk salt
- ca 1 ½ liter vetemjöl (15 dl)
Gör såhär:
- Se till att vattnet är fingervarmt. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och nästan allt mjöl. (ung 13-14 dl)
- Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt den sen jäsa under en duk i 50-60 minuter.
- Knåda sedan in resten av mjölet och forma degen till 2-4 limpor. Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv.
- Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper och låt de jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk. Pensla därefter brödet med vatten.
- Grädda i nedre delen av ungnen i
250 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar! ♥