lördag 20 oktober 2012

Förrätt - champinjonsoppa

Igår bjöd vi hem svärföräldrarna på tre-rätters middag. En riktigt lyckad kväll med god mat, dryck och mycket prat, väldigt uppskattat! ♥
Tänkte bjuda på recepten på förrätten och huvudrätten och bilder på efterrätten då receptet redan ligger uppe här! Efterrätten blev dock väldigt mäktig och ett tips kan vara att ha ännu mindre formar, trots att dessa kändes väldigt små. 

Förrätt - Champinjonsoppa med vitlöksbröd till.
Du behöver:
- Champinjoner
- Lök
- Grädde
- Hönsbuljong
- Persilja
- Salt
- Vitpeppar
Gör såhär:
- Stek lök och små, små champinjonbitar i en stekpanna
- Lägg över det i en kastrull och tillsätt grädde och hönsbuljong
- Krydda med Persilja, vitpeppar och lite salt och låt soppan koka upp

(Jag har inga mått på mina egna recept och även när jag hittar något som jag testat flera gånger. Därför skriver jag alltid bara vad som ska vara i, sedan får man trixa sig fram. Men det ska vara mycket svamp i detta. Det blir godare och lyxigare då! Och som jag sagt tidigare, smaka efter varje ingrediens, så att det inte blir en katastrof i slutet utan att man kan känna sig fram om vad man behöver mer av.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! ♥